Veelgestelde vragen

Wat regelt een samenlevingscontract bij HEMA notarisservice niet?

Als je kinderen hebt dan heb je aan een samenlevingscontract niet genoeg. Dan zal je ook nog beiden een testament moeten maken om elkaar zoveel mogelijk te beschermen en om eventueel een voogdij te regelen. Ook dat regel je bij de HEMA notarisservice.

Er zijn verschillende dingen te bedenken die je niet regelt in een samenlevingscontract bij HEMA notarisservice. Voorbeelden zijn:

  • Als je eigen geld steekt in de woning die op naam staat van je partner of die op naam staat van jullie beiden en je wilt dit vastleggen.
  • Als je eigen geld steekt in de woning die op naam staat van je partner en je wilt ook meeprofiteren van een eventuele waardestijging van de woning.
  • Als je afspraken wilt maken over de verdeling van het spaargeld dat overblijft nadat jullie de inkomsten van jullie gezamenlijke huishouding hebben betaald.
  • Als je afspraken wilt maken over de verdeling van het vermogen bij uit elkaar gaan.
  • Als je afspraken wilt maken over de verdeling van je ouderdomspensioen dat je bij je baas opbouwt, als je uit elkaar gaat.
  • Als je afspraken wilt maken over partneralimentatie als je uit elkaar gaat. Bij de beĆ«indiging van een samenlevingscontract ontvangt de ex-partner namelijk niet automatisch partneralimentatie. In deze samenlevingscontract staat dat je geen partneralimentatie van elkaar krijgt als jullie uit elkaar gaan, ook niet als later in de wet staat dat dit wel moet.

Als je dat wel wilt regelen dan moet je naar de notaris die je daarover zal adviseren en een op jouw wensen gebaseerde overeenkomst zal opstellen. Dat is maatwerk. HEMA notarisservice doet dat niet en regelt de basis voor standaard situaties.

terug naar overzicht